Paprikás csirke csigatésztával
mult csütörtökön csináltam paprikás csirkét, a maradékot lefagyasztottam, és a héten főztem hozzá csigatésztát.
ElkészÃtése igen egyszerű: a hagymát zsÃron meg kell dinsztelni, tűzrÅ‘l félrehúzva piros fűszer paprikával megszórni, kis vÃzzel felöntve tovább dinsztelni, elfÅ‘zni a vizet. Belerakni a csirke combot/szárnyat/lábat, nagyobb tűzön megpörkölni, sózni, vÃzzel felönteni (hogy ellepje), majd kis lángon készre fÅ‘zni. A paprikázásnál kell vigyázni nehogy leégjen, mert akkor keserű lesz.
AlternatÃv megoldás, ha a csirke után a sózással együtt rakjuk bele a paprikát. Lehet bele rakni paradicsomot, zöld paprikát is nyáron. A paprikázás után és fÅ‘leg a vÃzzel felengedés után csak óvatosan kavarni, nehogy a ruhára fröcsögjön.
Természetesen húst meg kell tisztÃtani, hagymát felkockázni.. amivel a legtöbb munka van, utána már fÅ‘ magától.
Ez az adag 1 kg csirkeszárnyból és 1 kg csirke combból készült (volna, de az egyik csirkecomb már nem fért bele)